theaterzaal CC Gildhof

publiek

Samen met CBAM engineering werd de theaterzaal Gildhof in Tielt onder handen genomen. Deze ingrijpende renovatie heeft gezorgd voor een hernieuwde, moderne theaterzaal die tegelijkertijd het historische karakter van het gebouw respecteert en versterkt.

Akoestiek & theatertechniek.

Een van de speerpunten van de renovatie was de verbetering van de akoestiek. Dankzij de nieuwste technieken en materialen kan de zaal nu een ongeëvenaarde geluidskwaliteit bieden, wat van cruciaal belang is voor de uiteenlopende voorstellingen en evenementen die hier plaatsvinden.

Daarnaast hebben we de theatertechnieken geüpgraded met moderne licht- en geluidssystemen, wat de flexibiliteit en mogelijkheden van de zaal aanzienlijk heeft vergroot. Deze upgrades maken het mogelijk om een breed scala aan producties, van theater en muziek tot dans en lezingen, optimaal te faciliteren.

Het oude plafond bevatte asbest en moest bijgevolg volledig verwijderd worden. De contouren van het oude akoestische plafond werden voor afbraak opgemeten onder vorm van een puntenwolk, waardoor de complexe vorm exact kon worden gereconstrueerd.

Ook het podium werd volledig vernieuwd, inclusief toneeltoren met trekkeninstallatie. Boven de zaal werd een lichtbrug naadloos geïntegreerd boven het verlaagde plafond.

Comfort en toegankelijkheid.

Bij de renovatie is ook veel aandacht besteed aan het comfort en de toegankelijkheid voor alle bezoekers. Nieuwe, comfortabele stoelen en een verbeterde indeling met geoptimaliseerde zichtlijnen zorgen voor een aangename theaterervaring. Bovendien is de toegankelijkheid voor mensen met beperkte mobiliteit verbeterd, met onder andere aangepaste toegangspaden en voorzieningen.

Esthetische vernieuwingen.

Naast technische en functionele verbeteringen, heeft de theaterzaal Gildhof ook een esthetische metamorfose ondergaan. Het interieur is vernieuwd met oog voor detail, waarbij kleuren en materialen zorgvuldig zijn gekozen om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Deze vernieuwingen dragen bij aan een totaalervaring waarin elke bezoeker zich welkom voelt.

De gerenoveerde theaterzaal Gildhof in Tielt is nu een moderne, functionele en esthetisch aantrekkelijke ruimte die klaar is voor de toekomst, terwijl het de rijke geschiedenis en culturele waarde van het gebouw respecteert.

periode: 2018-2019
locatie: Tielt
opdrachtgever: Stad Tielt
aannemer: Detrac nv
status: opgeleverd
gelijkaardige projecten
Muntpunt
secundaire school & CVO COOVI
renovatie Permekemuseum
gemeentecomplex Huise
overdekte doorgang NAC De Kouter
CC De Mastbloem
PPS NAC De Kouter
CC Scharpoord
administratief centrum Zingem
OC De Griffel