circulair kantoor Haviland

kantoor

Het kantoorgebouw van de toekomst. Toekomstbestendig en gelijktijdig toekomstbewust, het is een uitdaging waar we met dit project zeker en vast in geslaagd zijn.

Toekomstbewust, oftewel bewust van de impact van bouwen op de toekomst van onze planeet en de aanpasbaarheid zonder grote ingrepen.

Het volledig circulaire kantoorgebouw voor Haviland gaat uit van een totaalaanpak. Stabiliteit, architectuur, technieken, akoestiek, circulariteit en duurzaamheid zijn volledig verweven vanaf de eerste ontwerpkeuzes. Het slimme vloersysteem van Slimline als droge draagvloer in combinatie met de demonteerbare stalen skeletstructuur vormen de stevige basis van het volledige gebouw. Dankzij de Slimline vloer kunnen technieken onzichtbaar weggewerkt worden in het plafond én kan de massa van het systeem ingeschakeld worden voor het opslaan van thermische energie.

De glazen zonwerende schoepen met geïntegreerde zonnecellen op de oost- en westgevel draaien mee met de zon, waardoor steeds de optimale zonne-invalshoek gegarandeerd wordt en zodoende ook de zonwerende functie optimaal gebruikt kan worden om de kans op oververhitting te minimaliseren. Aan een zuidgerichte gevel hebben verticale lamellen weinig nut omwille van de hoge zonnestand. Daarom werd aan de zuidgevel gekozen voor een geventileerde klimaatgevel met geïntegreerde zonnecellen.

periode: 2021 - heden
locatie: Asse
opdrachtgever: Haviland Intercommunale
aannemer:
status: aanbesteding
gelijkaardige projecten
D&B politiekantoor Puyenbroeck
D&B politiekantoor Schelde-Leie
kantoren & labo’s BBEU
gemeentecomplex Huise
overdekte doorgang NAC De Kouter
kantoren & magazijn Ketten Wulf
PPS NAC De Kouter
kantoor Syncura
administratief centrum Zingem
PAULO Politieopleiding
toonzaal deuren en trappen D’Hondt
kantoor Electrabel Rodenhuize
Jotipac kantoren
kantoor Electrabel Langerbrugge
kantoor Excentis